Monday, March 12, 2012

T-SHIRT SAKTI YANG MAMPU SELAMATKAN DUNIA

0

Dunia semakin sepi, kejahatan semakin berleluasa. Sebahagian manusia sibuk bermain facebook dan sebahagian lagi sibuk bermain twitter. Tidak semena-mena, muncul sebuah video ajaib yang menyentap perasaan seluruh warga alam siber. Dalam sekelip mata sahaja, cita-cita mat dan minah siber berubah untuk bersama-sama menyelamatkan dunia.
Video berjudul #STOPKONY memang mengkagumkan. Apatah lagi dengan lakonan-lakonan mantap dan plot cerita yang menggugat fikiran. Dan lebih mengkagumkan, mereka telah menemukan jalan paling mudah untuk menyelamatkan dunia, iaitu dengan cara memakai baju yang tertera nama KONY. Memakai bracelet (sejenis gelang tertulis nama mirip jemaah haji) dan menampal poster yang berwarna-warni.
PERSOALANNYA :
MENGAPA RAMAI YG TAK TERFIKIR BAHAWA DUNIA BOLEH DISELAMATKAN MELALUI AKTIVITI SESAME STREET ??
70,942,020 penonton di youtube
16,000,000 penonton di vimeo
Dengan pencapaian menakjubkan, 3 hari trending topic di twitter.
Dan bersepah-sepahlagi  pos di Facebook. Aktivis #StopKony adalah yang pertama dalam meraih populariti diluar dugaan mengalahkan populariti youtube najwa latif dan Yuna.
Siapakah Joseph Kony?
Ini adalah pokok persoalan kepada masalah ini. Dia adalah punca.
Menurut apa yang disampaikan dalam video #StopKony, maka Joseph Kony adalah seorang ketua pemberontak  LRA di Uganda. Seorang barbaric berhati perut busuk, suka menculik  kanak-kanak dan jadikan tentera dia sendiri, suka merogol dan membunuh orang kampung. DALAM ERTI KATA LAINNYA , JOSEPH KONY MEMANG PATUT DITANGKAP DAN DIHUKUM SULA DENGAN OBOR YANG APINYA BERNYALA.
Siapakah INVISIBLE CHILDREN ?
Nah , mereka ni sekumpulan remaja film maker dari USA yang pernah melawat Uganda. Mereka dah ‘berjuang’ selama 8 tahun dalam mempromosikan Joseph Kony ke mata dunia. Dan cuba membongkar kejahatan Joseph Kony yang menurut mereka mempunyai 30,000 askar kanak2.Sehinggalah nama Invisible Children meletup ke carta greatest hits 2 minggu lepas bersandarkan video klip #StopKony yang dijaja mereka. (sebenarnya ada banyak lagi video yg mereka hasilkan sepanjang 8 tahun tu)
PENYELESAIAN Yang GENIUS ….
~ Menurut INVISIBLE CHILDREN, Joseph Kony gagal ditangkap oleh kerajaan Uganda disebabkan kekurangan teknologi ketenteraan. Maka apa yang diusahakan oleh mereka adalah menjual box-set ( yg didalamnya ada t-shirt, bracelet, dan poster) yang mana hasil jualan tersebut akan dihantarkan ke kerajaan Uganda untuk tingkatkan lagi ketenteraan mereka.
Mari beli box-set dan selamatkan dunia…..
i. Peragakan baju yang tertera nama Joseph Kony dimana saja anda berada  kerana cara tersebut dipercayai akan membuatkan Joseph Kony lemah dan akhirnya mati tersiksa di tengah2 hutan Afrika.
ii. Pakaikan Bracelet yang tertera nama seorang penjenayah pada pergelanggan tangan kita akan membawa kekuatan Psikik dan menggagalkan niat jahat Joseph Kony secara voodoo.
iii. Tampal poster Joseph Kony di serata jalan di amerika akan membuatkan dia merasa tak selamat sedangkan semua orang tahu dia berada nun jauh di tengah hutan Sudan.
i, ii, iii … kesemua jalan yang dipilih mereka adalah bertujuan untuk membuatkan Joseph Kony popular sebagai penjenayah perang.
Baiklah , kenapa kita mesti buat kerja amal sesame street untuk jadikan dia popular? Apa relevannya ?
Dah berapa kes penjenayah hutan Afrika yg telah diselesaikan dengan mekanisma mempopularkan penjenayah ?
Kenapa INVISIBLE CHILDREN tak menukar taktik dengan meminta semua follower mereka menggunakan DP facebook gambar Joseph Kony kalau benar popularity akan membuatkan penjenayah kejam itu mati eksiden dikejar paparazi?
OK , guna DP facebook takkan menjana wang USD30 kepada kempen mereka.
Kenapa kempen menyelamatkan dunia juga menerima kritikan?
Bukankah ianya amalan baik lagi menyihatkan?
Nah… lebih 20 tahun jenayah brutal Joseph Kony dipandang sepi oleh masyarakat antarabangsa kerana tumpuan biasanya ke arah krisis negara-negara Arab Timur tengah. Namun penemuan minyak di Uganda mungkin menukar prospek menjadikan mereka sekuel timur tengah seterusnya. Dalam sekelip mata nama Uganda menjadi trend di twitter membuatkan negara-negara tak terkenal seperti Bhutan dan Djibouti menjadi cemburu.
Kita sedang bercerita tentang keuntungan USD2 billion setahun.
Populariti sekelip mata itu diraih dengan bantuan laman2 sosial amerika iaitu INVISIBLE CHILDREN. Sebuah organisasi NON-PROFIT yang financialsnya tahun 2011 saja mencecah $8,676,614.
CHECK SINI  http://www2.invisiblechildren.com/financials
Yang mana hanya 30% dari jumlah tersebut disalurkan ke Uganda manakala selebihnya untuk pembiayaan staff.
INGAT SEMULA MATLAMAT INVISIBLE CHILDREN :
  1. Memperkenalkan Joseph Kony dan jenayahnya kepada dunia.
  2. Membantu meningkatkan teknologi tentera uganda bagi memudahkan usaha mereka menangkap Joseph Kony
  3. Meminta bantuan USA dalam mempertingkatkan kecekapan tentera Uganda

Menurut Angelo Izama  pemenang award Writer, Journalist, Analyst and Researcher yang tinggal di Kampala, Uganda:
Jika sebelum 6 tahun lepas, memang Nama Joseph kony menimbulkan kengerian yang brutal. Tapi sekarang namanya tak lagi menimbulkan kebimbangan. sebaliknya masalah terbesar yang banyak meragut nyawa di Uganda sekarang adalah penyakit misteri “nodding desease” :
Sebenarnya semua orang Uganda tahu, sudah 6 tahun Joseph Kony bersembunyi seperti tikus di dalam hutan. 30,000 askar yang digembar-gemburkan cuma mitos kerana pengikut setianya yang sanggup berlaparan dalam hutan Afrika tu cuma sekitar 250 orang.
Berberapa usaha cuba membawa dia ke meja rundingan, tetapi Kony meletakkan syarat meminta bantuan makanan jika mahu berunding. sekalipun bekalan makanan sudah dihantar namun dia tak juga tampil membuat rundingan.
Oleh kerana status Joseph Kony sendiri yang tak pernah dilihat itu menimbulkan persoalan sama ada beliau masih hidup atau sudah mati. sekiranya sudah mati, maka kempen memburu KOny ini akan menjadi kempen Paling Syirik dalam sejaran internet. Buat julung-julung kalinya, seluruh dunia menderma wang besar-besaran untuk menangkap mayat.
Turut menimbulkan tanda tanya , kenapa mesti meningkatkan ketenteraan Uganda, padahal Joseph Kony sudah 6 tahun melarikan diri ke belantara negara Sudan ? ianya seperti upgrade ketenteraan indonesia padahal memburu penjenayah yang diketahui berada di fiilipina. Kan itu kedengaran aneh ?
dan yang paling membimbangkan askar Uganda yang cuba ditingkatkan teknologinya itu sendiri terkenal korupsi dan sering melanggar hak asasi manusia.
Dan akhir sekali, kenapa mesti tentera amerika sentiasa wujud di tengah-tengah semua negara2 minyak yang sedang dalam krisis?
Zaman propaganda melalui CNN dan BBC sudah berlalu, amerika sedang cuba mengawal pemikiran global menggunakan laman sosial yang semakin meluas penggunaannya oleh generasi Y.
Jika ketulusan dalam memperjuangkan keadilan tidak mempunyai agenda tersembunyi, kita akan sentiasa menyokong.adalah satu kemenangan besar kepada umat manusia bila penjenayah kejam seperti Joseph Kony dihukum atas segala kesalahan yg pernah dilakukannnya.Tapi adalah sesuatu yang tak adil sekiranya keperihatinan jagat manusia diperalatkan bagi kepentingan sendiri,organisasi mahupun kekuatan sesebuah empayar penakluk.

Friday, August 19, 2011

30 perkara yang dapat dipelajari dari filem PORNO

1


  1. Perempuan selalu masuk bilik tidur pakai kasut tumit tinggi
  2. Lelaki sentiasa tegang dan bersedia
  3. bertahan 10 saat pun dah kira nikmat
  4. Jika perempuan terkantoi masturbasi oleh mana-mana lelaki, dia takkan menjerit atau malu, sebaliknya akan mengajak lelaki tu melakukan hubungan seks dengan dia.
  5. Perempuan akan sentiasa tersenyum penuh penghargaan bila lelaki menyemburkan muka mereka dengan sperma
  6. Perempuan merasa sangat nikmat melakukan hubungan seks dengan lelaki hodoh pertengahan umur
  7. Perempuan akan menjerit luar kawalan semasa melakukan blowjob
  8. Perempuan selalu mencapai orgasm serentak dengan pasangan lelaki
  9. blowjob dapat menyelamatkan wanita daripada disaman untuk kesalahan memandu
  10. Semua perempuan akan menjerit bising semasa melakukan hubungan seks
  11. orang-orang dari zaman 70an takkan melakukan hubungan seks tanpa berlatarbelakangkan petikan gitar solo yang dahsyat
  12. aksi paling kerap dan paling mengghairahkan adalah lelaki suka melibaskan penis setengah ereksinya ke buntut perempuan
  13. Semua lelaki akan jerit OH YEAH semasa pancut
  14. melakukan seks dengan dua lelaki yang saling high five sesama sendiri takkan membuatkan wanita berasa kecil hati
  15. double penetration akan membuat perempuan tersenyum
  16. lelaki Asia tak pernah wujud
  17. Jika kamu terserempak dengan seorang lelaki sedang main dengan teman wanitnya dalam semak, lelaki itu mesti tak kisah kalau kamu masukkan penis kamu ke dalam mulut teman wanitanya.
  18. jururawat suka hisap konek pesakit
  19. semua lelaki tak pernah pancut dalam
  20. Jika teman wanita kamu nampak kamu jilat teman baiknya sendiri, dia cuma marah sekejap je, sebelum dia join sekali.
  21. perempuan tak pernah sakit kepala atau datang bulan
  22. semasa perempuan hisap konek laki-laki, adalah penting untuk mengingatkan dia dengan perkatan "suck it"
  23. semua lubang jubur adalah bersih
  24. perempuan akan berasa sangat terkejut semasa membuka seluar laki-laki dan mendapati ada penis di dalamnya
  25. lelaki tak perlu merayu
  26. semasa melakukan blowjob sambil berdiri, kebanyakkan lelaki dengan bangganya akan cekak pinggang
  27. semua lelaki memiliki konek yang sama besar dengan konek Peter North
  28. semua alat sulit wanita dalam keadaan botak licin
  29. mana-mana perempuan yg ikat rambut ala pigtail adalah remaja
  30. kalau tak ikat rambut , mereka adalah MILF




Ok, bulan puasa, aku paham,
tapi aku memang tak tahan gelak baca post porno ni, tu sebab aku translate..

post originalnya di :
http://www.mileanhour.com/post/What-porn-teaches-us.aspx

Wednesday, July 13, 2011

0